OAV Offices by Fran Silvestre Arquitectos

OAV Offices by Fran Silvestre Aquitectos

3 views

A glance over this place shows us a C-shaped space, which fits the proposed program. It is a small office dedicated to customer service. The rectangular floor plan, to which the communication core of the residential building in which it is located is subtracted, distributes the space in a large corridor attached to the dividing wall and two rooms.

We decided thus to “work up against the wall” in this way the work stations and service areas are attached to the longitudinal dimension of the premises while the waiting area and the meeting room are located in the two resulting rooms. To delimit the working area, the gray materiality of the pavement is used. A resource is thus used that gives the roof the quality of being a kind of signage that defines the uses. Indirect lighting located on the roof reinforces this idea and allows it to have luminaires with the maximum possible dimension inside the premises, which give service to the workstations and house the air conditioning. The structure of the existing building disappears inside the furniture that delimits the spaces.

These strategies of ordering the space, integrating facilities and structure, and using materiality to emphasize the distribution may confer this office the necessary tranquility.

Architecture: Fran Silvestre Arquitectos

Project Management: Fran Silvestre | Arquitecto de proyecto, Fran Ayala | Arquitecto Colaborador

Interior Design: Alfaro Hoffman

Photography: Diego Opazo

Artistic Management: Sandra Insa

Project Team: María Masià | Arquitecto colaborador, Estefanía Soriano | Arquitecto colaborador, Pablo Camarasa | Arquitecto colaborador, Ricardo Candela | Arquitecto colaborador, David Sastre | Arquitecto colaborador, Sevak Asatrián | Arquitecto colaborador, Vicente Picó | Arquitecto colaborador, Rubén March | Arquitecto colaborador, Jose Manuel Arnao | Arquitecto colaborador, Rosa Juanes | Arquitecto colaborador, Gemma Aparicio | Arquitecto colaborador, Sergio Llobregat | Arquitecto colaborador, Juan Martinez | Arquitecto colaborador, Paz Garcia | Arquitecto colaborador, Daniel Uribe | Arquitecto colaborador, Joan Maravilla | Arquitecto colaborador, Javier Briones | Arquitecto colaborador, Ángel Pérez | Arquitecto colaborador, Tomás Villa | Arquitecto colaborador, Sergio Tórtola | Arquitecto colaborador, Ana de Pablo | Financial Manager, Sara Atienza | Comunicación, Lavernia & Cienfuegos Design

Location: Valencia

Builded Surface: 174 m2

Installations: Iluminación, Luminaria lineal fluorescente, Glint. Enrique Ferrer

Finishes: Pavimentos, Tarkett. Linoleum

Metalwork & Locksmithing: Carp. Interior, Pepe Monterde

Carp. Exterior: Alumont

Equipment: Mobiliario interior, Dinamobel, Mamparas  | Diseño Alfaro Hofmann

Source : www.homestratosphere.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *